Ik ga, in stappen, proberen jou achter mij te laten met het verleden.

Ik laat je met liefde achter, met alles wat mij niet meer dient. We hebben samen mooie dingen gedaan, maar zijn veelal door pittige tijden gegaan.

Bij tijd en wijlen wilde ik hier niet eens meer zijn.

Ik heb veel van die tijden geleerd en lessen meegekregen. Dit heeft mij doen groeien en gevormd tot wie ik nu ben. Er zijn nog stappen te zetten, maar die komen. Daar ben ik enorm dankbaar voor!

Lieve 'ik', wat een spoedcursus is het geweest, die zware tijden en lessen die uiteindelijk tot ontwikkeling zijn gekomen of nog komen gaan.

Het is alsof er zoveel levens geleefd zijn in dit tijdperk. Zoveel drama's die zich voordeden, zoveel pijn, frustratie, verdriet en angst zijn de revue gepasseerd. Daarnaast zijn er ook mooie momenten geweest waarin er liefde, rust, avontuur en moed een rol speelden.

Alleen in eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat dit laatste veelal moeilijk te ervaren waren. Maar die tijd is voorbij. Ik laat je achter! Ik kies voor een nieuwe weg en dit keer plavei ik mijn eigen weg, mijn eigen pad.

Ik wil alles wat mij niet meer dient loslaten, achter mij laten.

Het is tijd mijn licht volledig te laten schijnen en er te staan voor mijzelf en voor al die anderen. Ik ga dit avontuur aan. Het is een mooie tijd om te zien dat het ook anders kan en mag.

Dat ik in liefde mag leven en dat ik daarbij in alle overvloed leef!

Ik vergeef mijn oude ik voor alles waar ik nog enig schaamte of schuld voel en ik bedank mijn oude ik voor de lessen die ik geleerd heb.

Mijn oude sluier gaat af en ik ga vol goede moed, vertrouwen, liefde, kwetsbaarheid en met open hart mijn nieuwe ik ontwikkelen.

Bedankt voor alles ‘oude’ ik, vaarwel.

En welkom nieuwe liefdevolle ik! Ik ben klaar voor alle nieuwe zegeningen!

Artikeldatum