Zaterdag 18 juni was het dan zover - na 2 jaar corona - de jaarlijkse familiedag van de zorgappartementen van de Monumentstraat. Het was een zeer geslaagde dag!
Vanaf 11.00 uur was er de inloop met koffie/thee en lekkere plak cake of een koek. Toen iedereen een plekje gevonden had, stelde Gerjan Oosterveld zich voor. Hij is als ervaringsdeskundige aan het werk in Raalte en vertelde wat hij doet voor de bewoners.

Daarna werd de groep in tweeën gedeeld, omdat Annie en Anquelien van de Adviesraad Naasten o.a. vertelden over de Dimence Groep: want hoe zit dat nu met dat organogram en waar valt de Monumentstraat nu onder? En wat doet de Adviesraad Naasten eigenlijk? Maar eerst werden afkortingen besproken: weten we bijvoorbeeld allemaal wat de afkorting ZAG betekent? En zijn alle contactpersonen voor de familiedag uitgenodigd? De meesten wel! Een goede ontwikkeling.

In een andere ruimte werd er verteld over de nieuwe aanbieder van de maaltijden binnen de zorgappartementen. De bewoners zijn zeer te spreken over het lekkere eten. Er werd gewisseld van groepen en na al deze uitleg en fijne gesprekken hierover, stond de frietkraam al klaar. Er werd heerlijk gesmuld. Maar wat was het warm! Gelukkig liep het personeel af en aan langs de tafeltjes met drinken en gekoeld water.

Onder het eten had het koor Just4fun uit Nieuw-Heeten zich al opgesteld en plezierde ons allen met vrolijke klanken en goede meezingers! Na een heerlijk ijsje werd de dag afgesloten. Velen hielpen even met het opruimen en het stapelen van de stoelen en daarna gingen de gasten voldaan huiswaarts.

We hoorden enthousiaste woorden en complimenten over het programma (dat zaken worden uitgelegd) en de goede verzorging!
Ja, een goede familiedag organiseren; dat kunnen ze wel daar in Raalte! Bewoners, personeel en de Denktank van de Monumentstraat: Bedankt!
 

Artikeldatum