Digitaal, het nieuwe normaal!

Inmiddels leven we in een gedigitaliseerde wereld. Echter, de wereld van de geestelijke gezondheidszorg blijft nog wat achter. Betreffende Dimence is eigenlijk een betere omschrijving: bleef nog wat achter, want er worden de komende tijd echt gave stappen gezet.

Het 1e streven is dat cliënten voor het einde van het jaar “realtime” toegang hebben tot hun gegevens via een zogenaamde ‘Mijn omgeving’. Dit betekent dus dat je niet meer iemand hoeft te vragen om toegang tot je dossier, maar dat je dit altijd thuis kunt inzien (hetzelfde als je bankgegevens etc.). 

Het 2e is dat Dimence vanaf september gaat starten met een geheel “digitaal team”. Dit betekent dus dat cliënten die binnen dit team zullen worden behandeld louter digitaal behandeling ontvangen. Vanzelfsprekend zal de behandeling van dit team in co-creatie samen met de cliënt worden vormgegeven. Meer nieuws hierover zal zeker volgen. Echter, vanuit cliëntperspectief ben ik hier alleen maar blij mee. Digitaal is zeker geen “one size fits all” oplossing, maar ik denk dat het zeker voor sommige cliënten een geweldige uitkomst kan betekenen. Langzamerhand is het credo “digitaal het nieuwe normaal” daadwerkelijk steeds meer normaal binnen Dimence, een mooie ontwikkeling.

Artikeldatum