Recentelijk is het waarheid geworden: alle cliënten van Dimence kunnen realtime hun eigen gegevens inzien via mijn.dimence.nl. Een belangrijke stap om de ggz transparanter te maken en daarmee het 'samen' in de ggz gestalte te geven. Dat is wat iedereen immers graag wil. 

Kijkdoos
De huidige voorziening is op dit moment nog een 'kijkdoos', oftewel: je kunt alleen maar lezen en nog niets wijzigen. Maar de ambities zijn groot om dit binnenkort wel voor elkaar te krijgen. Ook goed om te weten dat de online omgeving vlekkeloos werkt op de smartphone en dat de beveiliging dik op orde is.

Het product dat nu is opgeleverd is het resultaat van een proces van een flink aantal jaar, waarbij het in eerste instantie door een externe leverancier gebouwd zou worden, maar wat uiteindelijk intern is gebouwd. Groot compliment voor de technische mensen derhalve die het uiteindelijk in minder dan zes maanden helemaal gebouwd hebben!

Cocreatie
Bij behandelaren was eerst nog wat koudwatervrees maar uiteindelijk veel enthousiasme om hiermee aan de slag te gaan. Als laatste is nog positief te vermelden dat de cliënt volledig is betrokken bij het ontwerp en de realisatie van het portal. Kortom, echt een product van cocreatie en een geweldige mijlpaal binnen de organisatie.

Trots
Voor mij persoonlijk was het wel confronterend om mijn hele gesprekscyclus terug te zien, inmiddels vijfentwintig jaar in het bezit van een diagnose is er nogal wat gebeurd. Maar het vervulde me ook met trots om de groei waarvan ik best weet dat ik die heb doorgemaakt ook nog weer eens terug te lezen. Het leven is tenslotte een spel van ups en downs, maar wanneer je een psychiatrische aandoening hebt zijn de ups regelmatig sky high maar de downs ook kelderdiep.  

Artikeldatum