Individuele Plaatsing en Steun (IPS)

Heb je de wens om te gaan werken en ben je in behandeling bij het FACT-team van Dimence? Dan kun je in aanmerking komen voor een traject van ‘Individuele Plaatsing en Steun (IPS), mits er externe financiering beschikbaar is. Een IPS-coach van Dimence onderzoekt samen met jou of deze externe financiering voor jou beschikbaar is. Een traject van IPS  helpt jou bij het vinden en houden van een betaalde baan. De coach begeleidt jou tijdens het traject. 

Hoe werkt IPS?

 • Regulier werk is het doel.
  Er wordt gezocht naar een gewone baan, waarop iedereen kan solliciteren.
 • Iedereen kan meedoen.
  Heb je de wens om te gaan werken en ben je in behandeling van het FACT-team van Dimence? Dan kun je (ongeacht diagnose, ernst van de symptomen of beperking, opname) deelnemen aan een IPS-traject.
 • Toeleiding naar werk in afstemming met zorg.
  Je krijgt een IPS-coach die deelneemt aan het ggz-team dat jou begeleidt of behandelt. Zij stemmen met elkaar af over jouw zoektocht naar een baan.
 • Jouw voorkeur staat voorop.
  Keuzes rond werk worden gebaseerd op je eigen voorkeuren, kwaliteiten en ervaringen. Niet op wat een behandelaar of trajectbegeleider goed vindt.
 • Ondersteuning rond werk en inkomen.
  IPS-coaches helpen je aan goede, begrijpelijke informatie over de gevolgen van betaald werk voor je inkomen, uitkering of toeslagen.
 • Snel zoeken, snel plaatsen.
  Je gaat zo snel mogelijk aan het werk. Het is niet nodig om vooraf een training te volgen of werkervaring op te doen. Zo nodig volgt training op de werkplek.
 • Baan(kans)ontwikkeling.
  Samen met je IPS-coach zoek je naar een goede werkplek. IPS-coaches hebben een netwerk van werkgevers. Zij kennen die bedrijven en de vaardigheden waarnaar de werkgevers bij werknemers op zoek zijn.
 • Blijvende ondersteuning.
  Na plaatsing is individuele begeleiding beschikbaar zo lang als nodig en gewenst. Ook werkgevers kunnen worden begeleid.

 

Hoe kan ik gebruik maken van IPS?

Heb jij de wens om te werken? Neem dan contact op met de IPS-coach van jouw FACT-team of vraag ernaar bij jouw behandelaar.